perjantai 31. lokakuuta 2008

Tähän mennessä tapahtunutta...

Viimeisin potteraiheinen neuleeni on vieressä näkyvä tupalaukku, jonka ohje löytyy täältä. Sitä oli oikein mukava neuloa eikä se ollut kovinkaan vaikea työ, voin kyllä suositella sitä hyvillä mielin niille, joilla on edes jonkinlainen käsitys neulomisesta ja kirjoneuleesta, onnistutte varmasti. Kamalinta työssä mielestäni oli silmukoiden luominen, joten jos se on intohimosi, sinun kannattaa ehdottomasti aloittaa laukun tekeminen, tai sitten myydä aloitussilmukat minulle ;) Ajattelin nimittäin, että voisin neuloa toisen samanlaisen, sillä erotuksella, että neuloisin tuon vaakunan vain toiselle puolen työtä ja toinen puoli olisi sitten tuollaista ruudukkoa.

Löysin myös
toisen samantapaisen laukun, jos en nyt ole ihan pihalla (englanninkieliset neuleohjeet eivät ole alaani) se on pienempi kuin tuo edellinen, joten se voi olla helpommin lähestyttävä, jos tuo edellinen hirvittää työmääränsä puolesta.

Tietokoneeni uumenista löysin kuvan aivan ensimmäisestä neulomastani potter-neuleesta, ohjetta en netistä löytänyt, mutta muistan hyvin, että se löytyi Hp-fanien joulukalenterista vuonna 2004. Nimittäin
minitupalapaset. Kyseisessä kuvassa on luihuisväriset joululahjaksi (?) Libertylle ja korpinkynsiväriset itselleni. Muistan eirittäin hyvin niiden tekemisen, sillä en saanut suljettuaneuletta onnistumaan mitenkään, loin silmukoita ja purin työn parin kerroksen jälkeen kun työ ei onnistunut millään ja kirjominenkaan ei ottanut onnistuakseen sitten millään, mutta sainkuin sainkin aikaiseksi lopulta nuo lapaset, joista olen erittäin ylpeä. Omani tosin ovat kadonneet jonnekkin jo kauan sitten ja Libertynkään lapasista en ole vuosiin kuullut mitään, mutta muisto elää silti.

Lisäksi viime syksynä neuloin itselleni muutamien korpinkynsiväristen sukkien lisäksi ihanat
Dobby-säärystimet, ohje kuvioihin löytyi Linnéan jo mainitsemasta Charmed Knits-kirjasta. Koska lähes poikkeuksetta neulon kaiken seitsemällä veljeksellä kuvio olisi ollut aivan liian iso sukkiin, joten tulokseksi sain säärystimet, joita olen ihan pitänytkin, tosin housujen alla näkymättömissä tai kotioloissa, mutta kuitenkin.

5 kommenttia:

Minea kirjoitti...

Voi kun hieno :>.

Heli kirjoitti...

Ooooh vautsi vau olet selkeästi nähnyt vaivaa tuon laukun eteen! Tekisi mieli itsekin tehdä Luihiuslaukku. Näyttää meinaan sen verran upeelle!

Milena kirjoitti...

Oikeastaan en osaa ajatella, että olisin mitenkään erityisesti nähnyt vaivaa laukkuni eteen... Minä vain tein sitä :P

Anonyymi kirjoitti...

Hehee, pakko vain kommentoida, että omat minilapaseni ovat vielä visusti tallessa :) Tiedän niitten aivan tarkan sijainnin tällä hetkellä, mikä on aika harvinaista, koska en tiedä yleensä edes niiden tavaroiden sijaintia, joita käytän päivittäin.

Muisto elää ja hyvin elääkin. Hih <3

T: Libby

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja potterineuleita täällä... niin vahva potteritunnelma, että ihan vie elokuvan muistoihin....;)